Mitä todellisuus on?

Miten saamme apua omiin tehtäviimme

Lauantai 7.10.2023 klo 13.57 - R.J.

Luojamme tavoite on johdattaa meitä eteenpäin!  

Jos olemme kohtaavinamme esteen, ota aikalisä ja anna anna asia sisäisen viisautesi tiedoksi ja tehtäväksi "työstää ja tutkia" mistä löytyy sinulle (ja kaikille muille) paras ratkaisu. Sinussa "on tieto" kaikkeen siihen mitä elämässäsi tarvitset juuri silloin kun sen tarvitset. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tehtävät, esteet, edistyminen, tieto

Miten voimme rauhoittaa elämäämme?

Perjantai 30.6.2023 klo 7.09 - R. J.

Elämässämme me havaitsemme tapahtumia ja asioita. - Yllätys onkin se, että kaikki mitä havaitsemme onkin oman mielen valintaa ja päätöksiä.

Tästä syystä meidän on mahdollista rauhoittaa omaa elämäämme opettelemalla vain välttämään arvostelua ja siten siitä seuraavaa kuviteltua reagoinnin tarvetta. Sehän tarkoittaa myös että voimme rauhassa "olla vain"

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: havainto, tulkinta, reaktio, arvostelemattomuus,

Mitä aika on? Mitä rakkaus on?

Keskiviikko 31.5.2023 klo 5.37 - R.J.

Eilen meitä oli ryhmä kokoontuneena katsomassa kukin omaa kokemusmaailmaansa Ihmeiden Oppikurssin näkökulmasta. Oli antoisa hetki.

Jälkimaininkina heräsin aikaisin aamulla ja ajatuksen "taivas" oli selkeänä näkyvissä. Oli helppoa antaa sen vain olla ja katsoa mitä mieli tuo sinne nähtäväksi. Lopulta ajatukseen avautui toteamus että koska rakkaus on kaikki mitä on ja samaan aikaan nyt-hetkessä on kaikki mitä on niin ne ovat sama asia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajan olemus, rakkauden olemus

Toivo niin se toteutuu.....

Lauantai 22.4.2023 klo 11.24 - R.J.

Sanat "Toivo, niin se toteutuu" voisi olla tunnetun lauluntekijän sanoitusta lauluunsa. Se on myös kehoitus opetella ymmärtämään ajatusten yhteyttä siihen mitä meille tapahtuu ja mihin me voimme päästä. Kannattaa valita ajatuksensa, siis sen mihin kiinnitämme huomiomme. Siten me huomaamattamme ohjaamme tapahtumia elämässämme. 

(Jukka Kuoppamäki: Toivo silloin)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksen voima, ymmärrys, elämän suunta

Mietelause tälle päivälle!

Perjantai 17.2.2023 klo 4.26 - R.J.

Luin Joe Vitalen kirjaa Hawaijalaisesta ho'oponosta ja se herätti seuraavan ajatuksen tätä ja mitä tahansa päivää varten:

Tänään tarkoitukseni on kohtaaminen ja kommunikointi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kohtaaminen, arvostus, hyväksyminen,

Ajatuksia ajattelusta

Lauantai 21.1.2023 klo 14.47 - R.J.

Luen parhaillaan aamullista sanomalehteä kaikkine uutisineen. Mikään siinä esitetty asia ei ole totta. Onneksi! 

Kaikki tämä tuolla tavoin paitsi jos valitsen sen todeksi - itselleni!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: todellisuus, elämä, valinta

Pitääkö yrityksenne yllä luottamuksen ilmapiiriä

Torstai 7.7.2022 klo 9.27 - R.J.

Olen tarkastellut omia ajatuksiani parin vuoden ajan mielenkiinnolla! Elämiseni muuttui suuresti muutettuani pienemmälle paikkakunnalle asuttuani aimmin isoissa keskuksissa kuten Tampere, Turku ja Uudellamaalla. Sopeutumista se on vaatinut erityisesti kun suurin osa tutuista ja ystävistä jäi vähän matkan päähän.

Kommunikointi on muuttunut ja osin hankaloitunut monista teknisistä mahdollisuuksista huolimatta. Samalla olen yrittänyt rakentaa taloa. Kaikki onnistuu jotenkuten. Tekniikka ei kuitenkaa pelasta kaikelta osin. Sen taakse mennään piiloonkin. Luodaan esteitä kyseenalaisilla verukkeilla (vrt. pankit). Teen sitä itsekin. Se on mukava muuri, anonyymi ja kaikki käyttävät sitä.

Itselleni pahin törmäys on ollut rakennusprojektini. Tuulimyllyjä on ollut vastassa ja juuri kommunikoinnittomuus on aiheuttanut suurimmat ongelmat. Asiat sinänsä eivät ole se ongelma vaan usein luullaan, että asiat on järjestyksessä kun joku on ne nettiin laittaneet. Asiat joita käsitellään ovat sinänsä järkeenkäypiä mutta termit vaihtelevat ja oletetaan liikaa. Eikä kukaan halua opastaa tai vastata kysymyksiin. Kysymyksien esittäjiä pidetään osittain häirikköinä, virheellisesti. 

Voisiko asialle tehdä jotain? Ehdottaisin jotain sisäistä yhteispalaveria tai koulutusta että edes uskallettaisi olla asiakkaan kanssa yhteydessä. Se auttaisi myös yrityksiä välttämään turhia reklaamaatioita. Voi nimittäin käydä niin että jos asiakas kadottaa luottamuksen hän reagoi turhankin voimakkaasti. Ja se tapahtuu vain siitä syystä että luottamus katosi ja hän vielä kerran yrittää. Voi olla että vilpittömästä yrityksestä tulee hyökkäys, vaikka se onkin avunpyyntö!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kommunikointi, yhteydenpidon harjoittelu,

Katson pelkojani

Keskiviikko 4.5.2022 klo 8.35 - R.J.

4.5.2022

Katson pelkojani! Mistä ne tulevat ja mitä ne merkitsevät?

Jokainen pelkoni sisältää oppiläksyn, jonka olen yrittänyt piilottaa itseltäni. Niinpä pitäisi katsoa sitä ja opetella näkemään se vain mahdollisuutena luopua pelon syystä, mikä se onkaan. Ihmeiden oppikurssissa pelko määritellään tilaksi, joka ei ole totta. Niinpä voisimme antaa itsellemme anteeksi ne asiat, jotka herättävät pelkoja.

 


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pelko, syyllistyminen, anteeksianto

Erilaiset ajatukset

Perjantai 25.3.2022 klo 10.50 - R.J.

Oletko huomannut, että sinulla on kahdenlaisia ajatuksia? Niin, sinulla on todellisia ajatuksia ja ajatuksia, jotka vain näyttävät todellisilta.

Niiden ero on siinä, että todelliset ajatukset luovat yhteyksiä muihin kun taas epätodelliset pitävät meidät erossa toisistamme.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Todelliset ja epätodelliset ajatukset,

Onko se totta mitä olemme näkevinämme?

Keskiviikko 9.3.2022 klo 10.53 - R.J.

18.2.2022

Katson maailmaa. Juuri nyt on vaikea uskoa, että Jumala olisi luonut siitä tällaisen. Miksi kaikkivoipa rakkaus olisi sen tehnyt. En usko että kaikkivoipa viisaus toimisi niin.

Mikä saa aikaan tai kuka tällaisen “sopan”? Sen täytyy silloin olla peräisin omasta mielestämme. Se on peräisin luulosta erillisyyteen eli että voisimme projisoida itsessämme olevan syyllisyyden ulkopuolellemme.

Luojamme ei ole syyllisyyttä luonut vaan se on omaa keksintöämme. Syyllistymme ja syyllistämme turhaan koska sen sijaan voisimme harjoitella anteeksiantoa keinona luopua niistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: taistelut, sota, vastakohdat, syyllistyminen, projisointi

Haluammeko kokea vapautta?

Lauantai 13.11.2021 klo 8.11 - R.J.

Omat odotuksemme rajaavat elämämme! Vain luopumalla odotuksista voimme kokea vapauden.

Odotuksista luopuminen vaatii luottamusta että meistä pidetään huolta. Tavallaan meille on opetettu se sanonnassa: “elämä kantaa”. Olemmeko uskaltaneet soveltaneet sitä omaan elämäämme onkin toinen juttu.

Tässä maaillmassa meille tarjotaan monenlaisia asioita haluttavaksi, uratavoitteita, tavaroita, mainetta jne. Voimme tarttua niihin, monet niistä ovat tavallaan myönteisiä. Niistä ei kuitenkaan tarvitse tehdä mielen vankilaa. Annetaan niiden tulla ja tapahtua jos ja kun "kohdalle sattuu". Iloitaan niistä myös! Ne ovat kuin arkipäivän ihmeitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vapaus, mihin kiinnitymme, elämä kantaa, ilo,

Mistä saamme voimaa toimintaamme

Lauantai 6.11.2021 klo 20.49 - R.J.

Suurin käytettävissämme oleva voima on ajatuksemme. Siksi kannattaa harkita minne ajatuksemme suuntaamme koska juuri siellä tapahtuu kasvu ja lisääntyyminen.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksemme voima, ajatuksen suuntaaminen, luottamus,

Muoto ja sisältö

Torstai 16.9.2021 klo 21.22 - R.J.

Muodot, siis säännöt ja tekemiset ilmenevät tässä aika/paikkatilassa kun taas kaikki asioiden sisältö ilmenee mielessä, aika/paikkatilan ulkopuolella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: säännöt, tavat, tarkoitukset, tavoitteeet, teot ja toiveet

Meille annettu tehtävä?

Tiistai 17.8.2021 klo 15.29 - R.J.

 Meidän tehtävänämme on "uskoa" veljeemme ja että se mitä hän tekee ja miten toimii on lopulta kaikkien meidän parhaaksi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lähimmäinen ja veli, suhteemme heihin, toimiminen

Mikä on elämän paras perusta?

Tiistai 22.6.2021 klo 8.08 - R.J.

Voisiko elämäni jatkotarina sisältää mielenrauhan ilman selittelyä. Sisältää olemisen ilman selittelyjä, perustuen  luottamukseen.

Vaatiiko se mitään erityistä? Ei, ainoastaan olla vaatimatta erityisyyksiä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tarina, luottamus, mielenrauha, erityisyys

Olenko luonut itsestäni "tarinan"

Sunnuntai 23.5.2021 klo 14.38 - R.J.

Huomaan luoneeni itsestäni jonkinlaisen tarinan. Niin varmaan lähes kaikki tekevät. Mielikuvan, jota toistamme itsellemme ja tietenkin toisillemme.

Onko se tarina tosi? On ainakin omasta mielestämme ja haemme sille hyväksyntää ulkopuoleltamme, tavallaan keräämme todistusaineistoa.

Onko tarina välttämätön. Tavallaan, koska siitä muodostuu se itsemme, joka kuvittelemme olevamme. Se voi olla kuitenkin myös meille ansa, johon jumiutumme. Elämämme saattaa pysähtyä siihen. Voihan se tarina tietenkin olla “hyvä”, josta ei pyritäkään eroon.

Miten tahansa, se tarina voi estää meitä jostain merkityksellissestä, joka voisi avautua edessäpäin kunhan luopuisimme vanhasta.

Elämästämme muodostuisi sarja tarinoita, jotka näkyisivät myös kasvamisena.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuva itsestä, tarina, tarinan vanki, kasvaminen

Voinko valita itselleni jotain todelliseksi?

Tiistai 4.5.2021 klo 19.39 - R.J.

Katselen tänään digimaailmaa, jossa pidän blogiani ja sen tilastoja, jotka väittävät että näillä sivuillani olisi hieman yli sata lukijaa keskimäärin jokaisena päivänä. Olen hämmästynyt ja samalla yritän arvioida digitilastojen luotettavuutta. Ehkä siellä on kävijöita noin paljon ja kun ajattelen sen olevan totta, on se minulle totta. Onko se totta kenellekään muulle onkin jo eri asia.

Olen alkuperäisesti ajatellut että tavoitteena eivät olekaan suuret luvut vaan joidenkin oivallusten muistiinlaitto. Siten niistä voi olla jollekin iloa, joka on mahdollista tässä elämässä samalla tavalla kuin mielenrauhakin.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: digitodellisuus, tilastot, ilo, oivallukset, mielenrauha

Mikä sai minut kirjoittamaan näitä ajatuksia?

Tiistai 27.4.2021 klo 15.15 - R.J.

Pitkästä aikaa luin näiltä sivuilta mitä olin vuosia sitten kirjoittanut. Totesin, että vieläkin samat ajatukset ovat ajankohtaisia ainakin itselleni. Toistanko itseäni ilman edistystä? Itse en pysty arvioimaan täysin. Olen kirjoittanut otsikon Mielenvapaus alla olevaa tekstiä mukaillen tämän blogi osan. 

Olin jo lapsena antanut itseni oppia, että tavoitteena pitää olla toiminta 'oikein', jotta muut voisivat olla tyytyväisiä eivätkä tulisi häirityiksi. Siitä seurasi mielen vankila koska aina löytyy joku tai jokin, joka häiriintyy. Mielen vankila on itsessä oleva vaatimus olla jotain. Sen tavoitteen olin sijoittanut ulkopuolelleni, lähipiiriini. Tunnustelin lähipiirin mielialoja ja annoin omien tulkintojeni ohjata käyttäytymistäni. Todellisuudessa lähipiirini ihmiset reagoivat kuitenkin omiin pelkoihinsa (Oikeastaan samalla tavalla kuin minä omiini). Näillä ei välttämättä kuitenkaan ole mitään tekemistä toistensa kanssa, joten syntyy vain virhepäätelmien sekasotku, jota on mahdoton selvittää. Elämästä tulee taiteilua veitsenterällä ja lopulta seuraa kaaos.
Miten siitä voi selvitä? Lopetin virheellisen tavoittelun olemasta oikein ja siten mieleni vapautui pakosta olla jotain – siis aloin olla itseni. Opettelin luopumaan syyllistämisestä ja sallin itseni ja muiden vapautua arvostelustani.
Syyllisyyden kokeminen on pakonomaista. Vaikka siitä luopuminen on tavoite, siitä luopuminen tuntuu työläältä. Mahdollisuutemme on kuitenkin kokea mielenrauhaa sekä iloa! Sitä me todellisuudessa olemme!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pelko, odotukset, mielenrauha

Mielemme kaksi osaa!

Torstai 18.3.2021 klo 12.51 - R.J.

Mielessämme voidaan ajatella olevan kaksi osaa.  - Osa, jossa on todellinen maailma ja toinen osa, johon sijoitamme sen maailman, jonka luulemme olevan totta. Jälkimmäiseen osaan sijoitamme odotukset, yms. sekä luulomme menneisyydestämme! Todellinen maailma on nyt, se muu on mielemme kuvitelma.

1 kommentti . Avainsanat: mieli, ajatuksia, mitä mielessä, nyt hetki, todellisuus

Riittäisikö terapeuttinen keskustelu

Maanantai 15.3.2021 klo 8.59 - R.J.

Riittäisikö terapeuttinen keskustelu ilman diagnoosia?

Miten paljon jäävätkään ihmiset ilman apua omien ajatustensa tutkimisessa? Asiat voivat painaa mieltä ja siten sitoa voimavaroja estäen ilon ja vapauden kokemisen. Vielä on epäluuloa ja pelkoa oman mielen kohtaamisessa.  Aina ei ole kyse äärireaktioista, mutta koska tunne on jäänyt kohtaamatta se aiheuttaa epävarmuutta ja yllättäviä reaktioita. Vapauden kokeminen on kuitenkin sallittua ja tervehdyttävää!

Mikä sen estää? Usein pelkästään ajattelemme, että meissä on jotain vikaa tai leimautumisen pelko. Ratkaisevaa on oma asennoitumisemme. Myöskään ei haluta tietoisesti diagnoosia koska se tuntuu häiritsevältä ja koetaan liioitteluna.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsetutkistelu, mielen tutkiminen, ajatukset, vapauden kokeminen,

Vanhemmat kirjoitukset »