Mitä todellisuus on?

Saanko sen mitä haluan vai sen mitä todellisuudessa tarvitsisin?

Keskiviikko 1.4.2020 klo 8:17 - R.J.

Kun koen tarvitsevinani jotain, niin onko se totta ja ymmärränkö itse mikä minun tarpeeni todellisuudessa on?

Teen kuitenkin päätöksen siitä miten ajattelemani tarve tulee hoidetuksi!

Onko lopputulos se mikä pitäisi? Siis loppujen lopuksi pitää kysyä varmuuden vuoksi että olenko saanut sen mitä todella tarvitsen vai sen millä luulin tarpeeni tulevan täytetyksi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oma tarve, luulo tarpeesta, todellinen tarve

Ilon kokeminen vai tuloksen saavuttaminen

Lauantai 28.3.2020 klo 21:33 - R.J.

Tänään, koronaviruksen aiheuttaman hämmennyksen keskellä näyttävät monet asiat toisenalaisilta kuin tavallisesti. Niihin sisältynyt arvolataus on muuttunut. Olen saanut seurata läheltä opetuksen muutosta, joka on tapahtunut todella nopeasti, miltei yhdessä yössä. Se on vaatinut opettajilta, lapsilta ja vanhemmilta joustavuutta ja rohkeutta mukautua uuteen tilanteeseen.

Luen HS:n sivuilta miten opetusministeri rohkaisee armollisuuteen opetustavoitteiden suhteen ja muistuttaa vanhempia, että lapsethan ne koulua käyvät.

Samassa lehdessä on juttu valmentajasta, joka on valmentanut urheilujoukkueen lajinsa kärkeen. Valmennus on aiheuttanut keskustelua mikä on kohtuullista ja mikä asiatonta urheilijoiden patistelua.

Onko menestys ja tavoitteiden saavuttaminen ensiarvoista? Mitä kaikkea sen varjolla voidaan tehdä?

Millaisia eroja voi saavutuksilla olla? Opettajat “tavoittelevat” tilannetta, jossa saavutetaan vähintään se mitä ohjeissa on määritelty, mutta tietenkin huippusaavutukset, yli muodollisen tavoitteen ovat toivottavia. Erityisesti huippu-urheilu hakee menestystä, jonka eteen tehdään määrätietoista työtä.

Mikä on ero sen välillä, että huipputulos syntyy oikein mitoitetun toiminnan tuloksena ja sen, että keskitytään yksinomaa tuloksen parantamiseen. Uskon että ero on siinä mielentilassa jossa saavutukset syntyvät!

Kaiken toiminnan tulisi sisältää ilon kokeminen! Jos toiminnassa on ilo mukana, se tukee opettelua ja opetusta, motivoi osallisia ja tavallaan kutsuu muitakin osallistumaan! Jos taas tavoite on suorituskeskeinen, se sisältää ajatuksen tavoitteesta olla erityinen, parempi.

Jokainen meistä opettaa koko ajan itseään! Omaksumme asioita tai sitten ei, teemme itse valinnat. On helpompi liittyä ilon pitoon kuin itsensä piiskaamiseen. Lapset eivät ole useinkaan vielä omaksuneet jälkimmäistä ja oppimisen ensimmäinen tavoite tulisikin olla uteliaisuuden ja löytämisen ilon kasvattaminen jopa ennen varsinaista oppisaavutusta. Uteliaana he tulevat aina löytämään elämälleen sopivat polut!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: viiruksen aiheuttama muutos, mielentilana ilo vai saavutus,

Tänään heräsin huomaamaan miten valitsen asioita!

Maanantai 10.2.2020 klo 21:36 - R.J.

Valmistelin mielessäni kahta tapaamista! Kysyin itseltäni muutaman kysymyksen ja aluksi ajattelin että minulla ei ole niihin vastausta. Kysymykseni oli tärkeä, koska mielestäni meillä on aina jotain annettavaa tapaamistilanteeseen, mutta nyt tuntui, että en ollut löytänyt mitään. Tavallaan pyysin apua ja sen seurauksena pysähdyin hetkeksi. Se tarkoittaa että annoin asioiden olla ilman tarvetta muuttaa mitään. Näin syntyi mieleeni vapaa tila. Jonkin ajan kuluttua huomasin mikä voisi olla vastaus. Se että "muodostamme mielessämme oman maailmamme" ja se näkyy ulkopuolellamme. Esimerkkinä tästä voisi olla ajatus työn suorittamisesta tai myyntityössä tuiki tavallinen "tavoitteen asettelu". Näillä ohjaamme omaa mieltämme ja siten saamme mitä ajattelemme! Näin tapaamisemme tulee sisältäämään keskustelua mielemme ohjaamisesta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielen ohjaus, ajatuksen alku, ajatuksen voima

Miten voin helpottaa päätöksentekoa!

Tiistai 19.11.2019 klo 10:58 - R.J.

Tapasin ystäväni ja keskutelimme monista mieleemme liittynistä asioista. Tässä yksi kohtaamisen jälkeen syntyneistä ajatuksista:

                      Tehdessämme erilaisia päätöksiä kohtaamme itsessämme olevia rajoituksia. Rajoitukset ovat menneisyydessä omaksuttuja tapoja ja kokemuksia. Niiden voidaan ajatella ohjaavan meitä ja tekevän valinnoista hankalia koska emme ymmärrä niiden olemassaoloa emmekä kaikkea muutakaan mikä on tärkeätä ja oleellista.

Valinta ja päättämisprosessin voitaisiin sanoa olevan kaksivaiheinen:

 Ensimmäinen vaihe koskee valintoja lukemattomista mahdollisuuksista tai joskus vain kahden vaihtoehdon välillä. Voi olla todella vaikea valita. Tällöin helpottaa jos voi ensin tarkastella asioita ja antaa itselle aikaa (“nukkua yön yli”) ja antaa itsessä olevan syvän viisauden työskennellä hetken rauhassa, Lopputuloksena vastaus “valkenee” kuin itsestään. (Meissä on suurempikin viisaus kuin n.s. järki, joka sekin on tärkeä)

Toinen vaihe tulee vastaan kun jokin valinta vaatii toimenpiteitä. Jos huomaat että haluat siirtää toimenpidettä on se merkki hämmennyksestä  ja pelosta että onko tämä oikein. Tämä on sinulle suuri mahdollisuus tutkia pelkoasi. Pelko on tila, josta voi luopua. Kun sen tekee, se ei enää jatkossa huomaamattasi ohjaa elämää. Tärkeä asia on havaita pelko ja oivaltaa mahdollisuus luopua siitä!

P.S. Kannattaa harjoitella!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valinta, päättäminen, toteuttaminen, hämmennys, rauha

Mitä valitsen kohdalleni?

Sunnuntai 4.8.2019 klo 19:44 - R.J.

Olemme jo elokuun alussa mutta vielä on kesää jäljellä! Ainakin niin haluan itse ajatella ja valitsen niin omasta näkökulmastani.

                      Silmäillessäni pitkästä aikaa muistiinpanojani kiinnitti huomioni tekstinpätkään – “Veljesi tarjoaa sinulle pelkästään rakkautta, mutta sinusta itsestäsi riippuu, mitä haluat häneltä saada!”

 Mitä valitsen itselleni mieluiten? Tietenkin parasta mahdollista eli hyväksyntää ja rakkautta kun se on mahdollista. Ja sitä se on edellisen tekstinpätkän mukaan. Ja niin valinnastani tulee minulle totta eli saan mitä haluan! Oletko ajatellut mitä sinä haluat veljeltäsi?

(tekstinpätkä lainaus Ihmeiden Oppikurssista)

Katso myös Narsismi sivu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valintani, mitä haluan, mitä saamme muilta, mitä odotamme

Miten dualistisessa maailmassa voi elää mielenrauhan tilassa?

Torstai 20.6.2019 klo 10:25 - R.J.

Valoisan kesäyön Ihmeiden oppikurssin keskustelun aiheeksi muodostui kysymys siitä mitä mielenrauha on ja miten sen voi saavuttaa? Onko se mahdollista tässä vastakohtien maailmassa.

Vastaukseksi tuli päätelmä, että mielenrauha on mahdollista saavuttaa riisumalla ajatuksista ja asioista arvolataukset pois!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: dualismi eli kaksinaisuus, vastakohdat, vertailu, toinen-toinen, oikea, väärä

Mitä mielenrauhan tila on?

Tiistai 18.6.2019 klo 23:45 - R.J.

Miten voisimme harjoitella olemista tilassa, jossa ei tarvitse kantaa huolta, Siis olla olematta huolissaan tai vastuussa jostain. Olla mielenrauhan tilassa! Se voisi onnistua siten, että voisimme ajatella elämämme olevan vain tämä hetki. Hetki ilman eilistä ja ilman huomisen huolia!

Helmikuun lopulla kirjoitin rakkaudesta, joka on lumivalkoinen ("Rakkaus on lumivalkoinen"). Siinä se on – se on se hetki jolloin voin ja osaan olla täysin läsnä itselleni ja siten muille. Se on sitä, koska siinä ei ole odotuksia, ainoastaan oleminen. Se läsnäolo on samalla lahja jokaiselle, jonka siinä tilassa kohtaan. Samalla myös itselleni.

Voisinko ja voisitko kokeilla, miltä tuntuu nyt, loman kynnyksellä aamulla ajatella, että tänään on kaikki mahdollista. Mikään eilinen tai aikaisempi asia ei rajoita sitä mitä tänään voi tapahtua ja tänään voi toteutua! Voin kääntyä vasempaan tai oikeaan sen mukaan miltä tuntuu nyt! Kumpikin suunta on tavallaan oikea. Puuttuu vain jokin ulkoinen syy tehdä valinta! Uskallan olla ilman syytä!

Hyviä kesäpäiviä Sinulle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huoli ja huolettomuus, hetki, läsnäolo, oleminen, kokeilla vapautta,

Onko sinulla kasvutarina?

Keskiviikko 15.5.2019 klo 21:59 - R.J.

Jokaiselle meistä on varattu "kasvutarina"! Kullekin on omansa.

Yhteistä niissä kaikissa on luopuminen turvan hakemisesta tämän arkipäivän muodoista ja tuloksista ja alkaa nähdä turvana oma mielenrauhan tila. Lisäksi oppia löytämään se missä tahansa!

Siinä tilassa tulokset syntyvät kuin lahjoina!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasvutarina, miksi, mihin,

Mikä on tärkeää,asenne, taito vai välineet?

Torstai 11.4.2019 klo 11:55 - R.J.

Kun nurmikko alkoi paljastua lumen alta ja katselin varastossa olevaa golf-bägiä, ajatukseni lensi peliin ja siihen mikä tulokseni oli viime vuonna!

Mikä oli tulos ja miksi? Olinko tyytyväinen?

Omalta kohdaltani yllätin itseni! Yllätys oli, että totesinkin pelin opettaneen minulle asennetta ja hyväksymistä. Siis, viis pelituloksesta, olin tyytyväinen oppimaani suhtautumiseen. 

Tärkeintä onkin asenne, taito kehittyy kun asenne on oikea. Onko välineillä mitään roolia? No, ehkä ne ovat korkeintaan tekosyy itselle olla olematta ihan niin hyvä kuin haluaisi!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työ, suorittaminen, saavutus, asenne, välineet

Mikä on todellista tehokkuutta omassa elämässämme?

Sunnuntai 24.3.2019 klo 11:50 - R.J.

Mikä on todellista tehokkuutta omassa elämässämme?

Löysin laatikosta mielenkiintoisen tekstin ja ihmettelin mistä se oli peräisin. Jäljitettyäni selvisi että tämä kysymys nousi itselleni esiin 5.5.2018 kun Helsingin Sanomien pääkirjoitus arvioi tiedon, sivistyksen, teknologian ja työn suhdetta.

 

Koko elämämme on meille arvoitus! Luulemme, että se mitä meille elämässämme tapahtuu, tapahtuu ilman meidän omaa vaikutustamme. Niin se ei kuitenkaan ole, vaan tapahtuu se, mikä mielessämme kohtaamisiamme ohjaa. Kohtaaminen on kommunikointia ja sen tulkintaa. Ja me valitsemme itse tulkintamme.

Tehokkuuden ulkoinen vaatimus pyrkii lyhentämään kohtaamisten kommunikointia tehokkuuden nimissä ja siten vaikeuttaa meitä syventymästä omaan mielenmaailmaamme, jonka perusteella kuitenkin teemme valintoja.  

Olisi tärkeä nähdä kaikki kohtaamiset, työtilanteetkin ja siinä tapahtuva vuorovaikutus erinomaisena kouluttautumistilanteena. Mahdollisuutena, jossa saisimme tavallisessa arkipäivässämme työstää mieltämme, eikä tarvitsisi hakea läheskään aina ulkoista asiantuntija-apua. Voitaisiin sanoa, että on tehokasta, kun mielemme hoituu tavallisissa tilanteissa, kun sille annetaan tilaa, siis aikaa!  Se on vähintään yhtä tärkeätä meidän mielenhyvinvointimme kannalta kuin pelkkä aikaan sidottu näennäinen taloudellinen tehokkuus.

Voidaan sanoa, että yksi työn syvemmistä mahdollisuuksista ja merkityksistä on mielemme hyvinvoinnista huolehtiminen. Samoin toimintamme tärkein tehokkuuden mittari ei olekaan ulkoiset aikaansaannokset vaan se millä mielellä teemme asioita.

Hoitakaamme asioitamme ja työtämme hyvällä mielellä niin työn saavutukset palkitsevat meitä parhaalla mahdollisella tavalla!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat 5.5.2018, työn merkitys, teknologia, mielenterveys,

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tehokas työ, palvelu, hyvinvointi, elämän käsitys,

Saat sen mistä luovut!

Keskiviikko 13.3.2019 klo 21:59 - R.J.

“Saat sen mistä luovut!” Useimmille tämä on tuttu viisaus – jopa omakohtaisesti koettunakin. Huomasin kuitenkin itse ajattelevani sitä vain konkreettisten asioiden kohdalla. Siis kun tavoittelin erityisesti jotain aineellista.Se koskee kuitenkin kaikkea, myös ajatuksia.

Ihmeiden Oppikurssi opettaa meitä näkemään, että olipa meillä mitä tahansa niin vasta sen jälkeen se on meille todellista kun kykenemme jakaa sen edelleen. 

Näin on, koska niin kauan kun emme voi jakaa sitä, olemme rajoittaneet todellisuuttamme emmekä voi nähdä kaikkea mitä voisimme saavuttaa. Huomaamattamme yritämme vartioida omaa reviiriämme, niin fyysistä kuin ajattelun sisältämää kommunikointireviiriäkin ja olemme joutuneet itse luomaamme rajoitusten tilaan.

 

Mitä vähemmän rajoituksia sen rikkaampaa elämää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avoimuus, jakaminen, fyysinen maailma, mielen maailma, ajatukset, jakaminen

"Rakkaus on lumivalkoinen"

Torstai 28.2.2019 klo 18:49 - R.J.

“Rakkaus on lumivalkoinen” mutta laulun mukaan vain aamulla.

Voisiko rakkaus olla lumivalkoinen vielä illallakin? Miten hyvin kuvaakaan tämä laulu meidän elämäämme ja sen muuttumista!

Kohdatessamme kykenemme näkemään toisemme puhtaan viattomina mutta jo hetken päästä olemme löytäneet pilkkuja puhtaassa pinnassa.

Laulun surumielinen sävy jää päälle koska emme löydä ratkaisua. Sellainen on kuitenkin olemassa. Se on anteeksianto sellaisena kuin Ihmeiden oppikurssi sen näkee. Siinä me katsomme veljestämme/puolisostamme/ystävästämme/lapsestamme hänen viattomuuttaan ja kaikki muu annetaan anteeeksi  ja tehdään siten tekemättömäksi.

P.S. Toivelaulukirjan mukaan Jussi Hakulinen on kertonut että "kertosäe melodioineen ja teksteineen putosi kuin taivaasta".

1 kommentti . Avainsanat: "Rakkaus on lumivalkoinen", anteeksianto, Ihmeiden oppikurssi,

Viisas sanonta, jota äitini käytti!

Lauantai 23.2.2019 klo 22:58 - R.J.

Silloin tällöin tapahtuu elämässämme asioita, joita emme haluaisi. Äidilläni oli usein tällaisessa tilanteessa tapana sanoa: "Hullu ei huomaa ja viisas ei sano mitään"

Niinpä monet asiat häipyivät unohduksiin. 

Nyt kun olen opiskellut Ihmeiden Oppikurssia niin huomaan, että siellä opetetaan samaa suhtautumistapaa. Siellä sitä nimitetään "anteeksiannoksi". Se on tapa olla tekemättä asiasta n.s. todellista, koska siihen ajattelumalliin kuuluu illuusion erottaminen totuudesta. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: viisas, viisaus, anteeksianto, ei tehdä virheitä todelliseksi

Miten olen muuttanut tulkintaani Juicen laulusta Viidestoista Yö!

Torstai 14.2.2019 klo 21:40 - R.J.

Jostain syystä Juicen sanoitus alunperin houkutteli minua kuuntelemaan ilman tiedostettua syytä.

Olin keski-ikäinen mies, joka ihmetteli että mitä nyt – mitä se elämä oikeastaan on?

Olin aloittanut kuorossa laulamisen vaikka koulun laulunumero oli korkeintaan välttävä.
Olihan sitä tainnut tulla kokeiltaua jossain saunailloissa ja ehkä karaokessa.

Jotain siinä Juicen sanoituksessa kuitenkin oli enemmän kuin luulin vaikka olin aiemmin pitänyt häntä kevyen arkipäivän muusikkona. Niin varmaan moni muukin laillani.

Aika pian tällä aktiivisemmalla laulajan urallani tuli opeteltua sitä biisiä vähän perusteellisemmin. Aluksi sen viesti oli, että tuurijuopottelu aiheuttaa muistinmenetystä ja että se toistuu aika ajoin.

Siinä on ‘reippaan’ ja ‘rohkean ‘ miehen meno.

Voi olla että kävi kateeksikin. Olinhan kunnon mies, joka ajattelin että elämä on hyvin suunniteltuna mukavaa ja hyväksyttyä kaikkine toimimneen. Se oli opitun elämänmallin toteuttamista.

Mutta oliko se kaikin osin sitä mitä oma sisin oli? Niinpä uudelleen ja uudelleen toistettuna ‘kahden viikon unohtuneen’ tekstinpätkän takaa alkoi todentua kysymys MITÄ OLEN UNOHTANUT?

Tarina jatkuu osoitteessa http://ihmekurssi.com/category/raimon-blogi/     tai jatkosivulla

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: syyllisyys, pelko, mielenrauha, todellisuus, tulkinta, Juice ja Viidestoista yö, tuurijuopottelu

Kuka tai mikä meitä ohjaa?

Keskiviikko 23.1.2019 klo 19:16 - R.J.

Nettimaailman algoritmitko ovat meidän tienviittamme?

Ne ohjaavat meitä huomaamattamme ja alamme sitoutua tähän kollektiiviseen illuusioon (harhaan) pitäen sitä elämämme tarkoituksena! Sekö on tavoitteemme? Uskallammeko tehdä valintoja muista lähtökohdista.

Ei ole vaarallista käyttää tietojärjestelmien ohjailua mutta on vaarallista pitää niitä ainoana totena. Niistä saattaa tulla este oivaltaa elämän todellinen merkitys ja tavoite! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: algoritmit, elämän sisältö, tavoitteet, todellinen elämä, illuusiot

Mitä on hetkessä eläminen?

Sunnuntai 20.1.2019 klo 14:03 - R.J.

Mitä on hetkessä eläminen?

Mielen harjoituskurssit puhuvat nyt-hetkessä elämisestä! Mitä se on? Siinä ajatus ajasta on poissa eli ollaan tavallaan ajattomassa tilassa, jossa kaikki on hyvin. Meillä on mielenrauhan tila läsnä! 

Aikahan onkin mielen illuusio, jonka avulla menneisyys tuodaan nykyhetkeen ja edelleen tulevaisuusuuteen. Samalla tarttuu syyllisyys mukaan ja joudutaan pelkäämään tulevaisuutta vaikka sitä ei vielä olekaan!

 Voisimmeko luopua pitämästä aikaa todellisena. Saisimme silloin ajatella, että juuri nyt olemme tilassa, jossa voimme valita suunnan vapauteen ilman menneisyyden painolastia.

(Ihmeiden Oppikurssin herättämiä ajatuksia)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nyt-hetki, aikailluusio, kaikki hyvin, luottamus, mielenrauha, vapaus

Hyvää Uutta Vuotta!

Maanantai 31.12.2018 klo 5:30 - R.J.

Hyvää Uutta Vuotta jokaiselle lukijalle!

Miten siitä tulisi hyvä?  - ja miten se määriteltäisiin?

Helposti ajattelemme asioita, joita haluaisimme saavuttaa ja silloin vuodesta tulisi hyvä! Niinkö se menisi vai onko jokin muu tapa parempi?

Kuuntelin Kenneth Wapnicin vastauksia kysymyksiin ja siinä se tuli - se vastaus! Ole luottavainen, sinulle annetaan se mitä tarvitset ja se on enemmän kuin osaat edes pyytää.

Jos olet itse määritellyt mitä haluat saavuttaa tapahtuu useimmiten niin, että oma pyyntösi rajoittaa sitä mitä saavutat vaikka et sitä ehkä ymmärräkään. Se oma tavoitteesi onkin rajoitus. Meidän todellisuutemme on ääretön emmekä pysty käsittämään sitä.

Ei kannata olla huolissaan, kaikki on kuitenkin hyvin!

(ajatukset perustuvat Ihmeiden Oppikurssiin)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tavoite, saavutukset,

Hyvää Joulua!

Maanantai 24.12.2018 klo 11:55 - Raimo Julkunen

Hyvää Joulua ja Kiitos Teille kaikille lukijoille tästä vuodesta!

On ollut mielenkiintoista tuoda näkyviin ajatuksia elämästä, arkipäivästä, työstä ja kaikesta mitä olen ja olemme kohdanneet. Olen tämän vuoden aikana vaihtanut paikkakuntaa ja siten kohdannut itsessäni olevia arvolatauksia, joita olen voinut katsoa ja purkaa. 

Tänä aamuna, luettuani Renardin kirjaa, avautui taas uudestaan paljaaksi se mitä uulemme elämän olevan; menestyksen tavoittelua eri tavoin. Elämämme voisi olla "rauhallista touhua" ja menestys tulisi itsestään. Ei tarvita uhrautumista millään tavoin!

Rauhallista Joulua!

Raimo

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kiitos lukemisesta, arvolatauksia, uhrautumisesta,

Onko totta että meidän on puhuttava toisillemme?

Tiistai 14.8.2018 klo 6:21 - R.J.

Onko totta, että meidän on puhuttava toisillemme?

Saa puhua mutta ei tarvitse puhua!

Tämä koskee jokaista tilannetta, jossa kommunikoimme toistemme kanssa. Läheiset suhteet ovat vaativimmat!

Parisuhteen pelastuksena pidetään ajatusta,että on puhuttava! Vieläpä mennään niin pitkälle, että onnistuneen kommunikoinnin odotetaan päättyvän tulokseen.

Jokaisen meidän viestimme sisältää toiveen; hyväksy minut tai rakasta minua! Jos pitää puhua, on ajatuksessa mukana pakottamista (tavallaan hyökkäys). Mitäpä jos tuo toinen ei hyväksykään minua. Se mahdollisuus pelottaa.

Siis olisi todennäköisesti parempi ajatella, että saa olla hiljaa, kunnes on valmis puhumaan. Silloin on valmis ottamaan vastaan senkin vaihtoehdon, että kuulija ei pysty kohtaamaan kuulemaansa.

Jos toinen odottaa puhumista, tavallaan vaatii, tapahtuu niin, että kuulija estää puhujaa kertomasta asiaansa vapaasti. Hän puhuu, mutta puhuu vain siitä minkä kuulija kykenee ottamaan vastaan. Eli kuulijan toive ohjaa puheen aiheita. Voimakkaimmillaan saatetaan jäädään puhumaan small-talk´ia. Sekin on hyvä aloitus, mutta vain aloitus!

Saa puhua mutta ei tarvitse, ennenkuin on siihen valmis!

Jokaisella meillä on tarve tuoda esiin mielessämme olevia pelkoa herättäviä asioita. Siihen tarvitaan kommunikointia ja kuulijaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toive, pelko, kommunikointi, vaatimus, hyökkäys, pakko, small-talk

Mikä ero on tietämisellä ja kokemisella!

Maanantai 30.7.2018 klo 11:53 - R.J.

Asioista tietäminen ei ole oikeastaan mitään.

Se mitä kohtaamme kokemuksen tasolla on kaikki!

Siispä älkäämme antako itsemme huijata itseämme paljolla tiedolla! Elämä on kokemista!

Voitko yhtyä tähän ajatukseen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietäminen, kokeminen, todellinen tieto,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »