Tee vähemmän niin olen enemmän!

Nyt olen jo jättänyt varsinaisen työurani ja saan nähdä miten jo viimeisinä työvuosina olen kyennyt katsomaan sekä työelämää että muuta elämää eri näkökulmasta. Olen osannut antaa vapautta sekä ottaa oman vapauden ja siten sallia monia asioita, joita aiemmin pidin jopa väärinä – sekä itselle ettäkanssaihmisille.

Mielenrauha avautuu sitä kautta. Jokainen meistä toivoo mielenrauhaa. Vaikka emme aina tietoisesti hae sitä niin silti se on kaikkien toimiemme taustalla, tiedostamattomasti. Paradoksi on se että etsimme sitä ulkopuoleltamme ja se on mahdollista löytää vain omasta sisimmästä. Toinen paradoksi on se, että usein etsimme ratkaisua ulkopuolelta siitä syystä, että emme siltikään uskalla löytää sitä ja keksimme kaikenlaisia valeratkaisuja. Ne näyttävät hetken toimivan mutta lopulta eivät kuitenkaan.

Työelämän kiireessä me helposti unohdamme itsemme ja havahdumme vasta kun tapahtuu jotain odottamatonta. Salli itsesi olla armollinen itsellesi ja uskalla olla vähemmän. Lopputuloksena tulet olemaan enemmän. (Vertaa: Olet Enemmän, Johanna Kononow , www.kalevalavalmennus.fi)