Mitä todellisuus on?

Ajatuksia ajattelusta

Lauantai 21.1.2023 klo 14.47 - R.J.

Luen parhaillaan aamullista sanomalehteä kaikkine uutisineen. Mikään siinä esitetty asia ei ole totta. Onneksi! 

Kaikki tämä tuolla tavoin paitsi jos valitsen sen todeksi - itselleni!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: todellisuus, elämä, valinta

Miten voin helpottaa päätöksentekoa!

Tiistai 19.11.2019 klo 10.58 - R.J.

Tapasin ystäväni ja keskutelimme monista mieleemme liittynistä asioista. Tässä yksi kohtaamisen jälkeen syntyneistä ajatuksista:

                      Tehdessämme erilaisia päätöksiä kohtaamme itsessämme olevia rajoituksia. Rajoitukset ovat menneisyydessä omaksuttuja tapoja ja kokemuksia. Niiden voidaan ajatella ohjaavan meitä ja tekevän valinnoista hankalia koska emme ymmärrä niiden olemassaoloa emmekä kaikkea muutakaan mikä on tärkeätä ja oleellista.

Valinta ja päättämisprosessin voitaisiin sanoa olevan kaksivaiheinen:

 Ensimmäinen vaihe koskee valintoja lukemattomista mahdollisuuksista tai joskus vain kahden vaihtoehdon välillä. Voi olla todella vaikea valita. Tällöin helpottaa jos voi ensin tarkastella asioita ja antaa itselle aikaa (“nukkua yön yli”) ja antaa itsessä olevan syvän viisauden työskennellä hetken rauhassa, Lopputuloksena vastaus “valkenee” kuin itsestään. (Meissä on suurempikin viisaus kuin n.s. järki, joka sekin on tärkeä)

Toinen vaihe tulee vastaan kun jokin valinta vaatii toimenpiteitä. Jos huomaat että haluat siirtää toimenpidettä on se merkki hämmennyksestä  ja pelosta että onko tämä oikein. Tämä on sinulle suuri mahdollisuus tutkia pelkoasi. Pelko on tila, josta voi luopua. Kun sen tekee, se ei enää jatkossa huomaamattasi ohjaa elämää. Tärkeä asia on havaita pelko ja oivaltaa mahdollisuus luopua siitä!

P.S. Kannattaa harjoitella!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valinta, päättäminen, toteuttaminen, hämmennys, rauha

Mitä valitsen kohdalleni?

Sunnuntai 4.8.2019 klo 19.44 - R.J.

Olemme jo elokuun alussa mutta vielä on kesää jäljellä! Ainakin niin haluan itse ajatella ja valitsen niin omasta näkökulmastani.

                      Silmäillessäni pitkästä aikaa muistiinpanojani kiinnitti huomioni tekstinpätkään – “Veljesi tarjoaa sinulle pelkästään rakkautta, mutta sinusta itsestäsi riippuu, mitä haluat häneltä saada!”

 Mitä valitsen itselleni mieluiten? Tietenkin parasta mahdollista eli hyväksyntää ja rakkautta kun se on mahdollista. Ja sitä se on edellisen tekstinpätkän mukaan. Ja niin valinnastani tulee minulle totta eli saan mitä haluan! Oletko ajatellut mitä sinä haluat veljeltäsi?

(tekstinpätkä lainaus Ihmeiden Oppikurssista)

Katso myös Narsismi sivu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valintani, mitä haluan, mitä saamme muilta, mitä odotamme

Miten teen oikean valinnan?

Sunnuntai 29.7.2018 klo 23.02 - R.J.

Miten toimin, jotta päätökseni olisivat tuloksellisia?

Teenpä minkä päätöksen tahansa, tärkeintä on että olen luottavainen ja rauhan tilassa! Kun näin on, meidän oma sisäinen viisautemme tukee meitä! 

Siis valitsemiseni tässä maailmassa ei oikeastaan koskaan voi olla väärin, ainoastaan voin itse suhtautua omaan päätökseeni luottamuksella tai epävarmuudella!

Miksi näin on? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valinta, päätös, oikea, väärä, rauha, pelko, luottamus, epävarmuus

Miten käytän mieleni viisautta valinnoissani itse?

Keskiviikko 4.7.2018 klo 16.34 - R.J.

Kun kirjoitin edellisen kirjoituksen, en huomannut, että olen itse juuri sellaisessa tilanteessa, jossa voi harjoitella valintaa. Olemme etsimässä uutta osoitetta itsellemme ja vaihtoehtoja on paljon. Mikä niistä olisi oikea? Sen määrittäminen etukäteen on vaikeata. 

Nyt ajatus ohjautui kirjoitukseni perusteella siihen, että katsomme useita vaihtoehtoja. Tapa tehdä se, pitää olla juuri ilman arvolatausta, aluksi. Vain sillä tavalla kaikki vaihtoehdot tulevat näkyviin. (IOK:ssa sanotaan, että kaikki on samaa illuusiota. Siis oman mielen tekemää) Sen jälkeen annetaan mielelle l. intuitiolle aikaa. Mielenkiintoista nähdä mihin päädytään!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intuitio, luottamus, valinta,

Miten käytämme mielemme viisautta?

Keskiviikko 4.7.2018 - R.J.

Miten valitsemme oikein? Ihmeiden Oppikurssi kehtottaa meitä tekemään valintoja itsessämme olevan viisauden kanssa mieluummin kuin pelkästään oman egomme kanssa. Miten tiedämme valitsevamme oikein? Siihen on vastauksena mikä on mielentilamme päätöksen jälkeen. Jos olemme rauhan tilassa asiat menivät parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytännössä se tarkoittaa seuraavaa:

Valintatilanteessa katselemme kaikkia vaihtoehtoja ominaisuuksineen ensin ilman arvolatauksia emmekä varsinaisesti esimerkiksi kommentoi asoita eikä niiden ominaisuuksia. Emme edes itsellemme!

Tämän jälkeen annamme omalle intuitiolle aikaa ja rauhoitamme tilanteen parhaan kykymme mukaan. Annamme asian hetken vain olla.

Mielemme työskentelee avuksemme ja sitä voisi kutsua vaikka intuitioksi.

Kun palaamme uudelleen asiaan on se jäsentynyt mielessämme ja ratkaisujen tekeminen on helpon oloista. Tärkeät asiat ovat päällimmäisenä ja usein löytyy jotain mitä alunperin ei edes tullut mieleen. Mielessämme on enemmän viisautta kuin ymmärrämme! Miksi emme siis käyttäisi sitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Intuitio, päätöksenteko, valinta, mielenrauha