Mitä todellisuus on?

Mielemme kaksi osaa!

Torstai 18.3.2021 klo 12:51 - R.J.

Mielessämme voidaan ajatella olevan kaksi osaa.  - Osa, jossa on todellinen maailma ja toinen osa, johon sijoitamme sen maailman, jonka luulemme olevan totta. Jälkimmäiseen osaan sijoitamme odotukset, yms. sekä luulomme menneisyydestämme! Todellinen maailma on nyt, se muu on mielemme kuvitelma.

1 kommentti . Avainsanat: mieli, ajatuksia, mitä mielessä, nyt hetki, todellisuus

Mitä mielenrauhan tila on?

Tiistai 18.6.2019 klo 23:45 - R.J.

Miten voisimme harjoitella olemista tilassa, jossa ei tarvitse kantaa huolta, Siis olla olematta huolissaan tai vastuussa jostain. Olla mielenrauhan tilassa! Se voisi onnistua siten, että voisimme ajatella elämämme olevan vain tämä hetki. Hetki ilman eilistä ja ilman huomisen huolia!

Helmikuun lopulla kirjoitin rakkaudesta, joka on lumivalkoinen ("Rakkaus on lumivalkoinen"). Siinä se on – se on se hetki jolloin voin ja osaan olla täysin läsnä itselleni ja siten muille. Se on sitä, koska siinä ei ole odotuksia, ainoastaan oleminen. Se läsnäolo on samalla lahja jokaiselle, jonka siinä tilassa kohtaan. Samalla myös itselleni.

Voisinko ja voisitko kokeilla, miltä tuntuu nyt, loman kynnyksellä aamulla ajatella, että tänään on kaikki mahdollista. Mikään eilinen tai aikaisempi asia ei rajoita sitä mitä tänään voi tapahtua ja tänään voi toteutua! Voin kääntyä vasempaan tai oikeaan sen mukaan miltä tuntuu nyt! Kumpikin suunta on tavallaan oikea. Puuttuu vain jokin ulkoinen syy tehdä valinta! Uskallan olla ilman syytä!

Hyviä kesäpäiviä Sinulle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huoli ja huolettomuus, hetki, läsnäolo, oleminen, kokeilla vapautta,

Mitä on hetkessä eläminen?

Sunnuntai 20.1.2019 klo 14:03 - R.J.

Mitä on hetkessä eläminen?

Mielen harjoituskurssit puhuvat nyt-hetkessä elämisestä! Mitä se on? Siinä ajatus ajasta on poissa eli ollaan tavallaan ajattomassa tilassa, jossa kaikki on hyvin. Meillä on mielenrauhan tila läsnä! 

Aikahan onkin mielen illuusio, jonka avulla menneisyys tuodaan nykyhetkeen ja edelleen tulevaisuusuuteen. Samalla tarttuu syyllisyys mukaan ja joudutaan pelkäämään tulevaisuutta vaikka sitä ei vielä olekaan!

 Voisimmeko luopua pitämästä aikaa todellisena. Saisimme silloin ajatella, että juuri nyt olemme tilassa, jossa voimme valita suunnan vapauteen ilman menneisyyden painolastia.

(Ihmeiden Oppikurssin herättämiä ajatuksia)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nyt-hetki, aikailluusio, kaikki hyvin, luottamus, mielenrauha, vapaus

Mitä ajatus kiitollisuudesta on?

Sunnuntai 29.4.2018 klo 21:03 - R.J.

Kiitollisuus!

Aamiaispöydässä keskustelimme kiitollisuudesta! Mitä se on ja miten ilmennämme sitä?

Samalla tavalla kuin muutenkin me liitämme asioihin omia arvolatauksiamme – ihan huomaamattamme – liitämme kiitollisuuteenkin niitä.

Koemme helposti, että meidän tulee olla kiitollisia. Se sisältää syyllisyyden, jonka olemme omaksuneet siksi, että meillä ylelisesti ottaen on kaikki hyvin.

Yhtä hyvin siihen voi liittyä odotus, joka sekin on turha.

Ollaan kiitollisia nyt niin silloin kiitollisuus on samalla anteeksianto, rukous ja rakkauden osoitus.

Kaikki odotuksemme ja syyllisyytemme ovat meidän elämämme esteitä, joita emme tajua. Niistä luopumalla vapautemme lisääntyy! Silloin voimme olla kiitollisia nyt!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiitollisuus, anteeksianto, odotus, syyllisyys, nyt hetki