Mitä todellisuus on?

Erilaiset ajatukset

Perjantai 25.3.2022 klo 10.50 - R.J.

Oletko huomannut, että sinulla on kahdenlaisia ajatuksia? Niin, sinulla on todellisia ajatuksia ja ajatuksia, jotka vain näyttävät todellisilta.

Niiden ero on siinä, että todelliset ajatukset luovat yhteyksiä muihin kun taas epätodelliset pitävät meidät erossa toisistamme.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Todelliset ja epätodelliset ajatukset,

Riittäisikö terapeuttinen keskustelu

Maanantai 15.3.2021 klo 8.59 - R.J.

Riittäisikö terapeuttinen keskustelu ilman diagnoosia?

Miten paljon jäävätkään ihmiset ilman apua omien ajatustensa tutkimisessa? Asiat voivat painaa mieltä ja siten sitoa voimavaroja estäen ilon ja vapauden kokemisen. Vielä on epäluuloa ja pelkoa oman mielen kohtaamisessa.  Aina ei ole kyse äärireaktioista, mutta koska tunne on jäänyt kohtaamatta se aiheuttaa epävarmuutta ja yllättäviä reaktioita. Vapauden kokeminen on kuitenkin sallittua ja tervehdyttävää!

Mikä sen estää? Usein pelkästään ajattelemme, että meissä on jotain vikaa tai leimautumisen pelko. Ratkaisevaa on oma asennoitumisemme. Myöskään ei haluta tietoisesti diagnoosia koska se tuntuu häiritsevältä ja koetaan liioitteluna.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsetutkistelu, mielen tutkiminen, ajatukset, vapauden kokeminen,

Saat sen mistä luovut!

Keskiviikko 13.3.2019 klo 21.59 - R.J.

“Saat sen mistä luovut!” Useimmille tämä on tuttu viisaus – jopa omakohtaisesti koettunakin. Huomasin kuitenkin itse ajattelevani sitä vain konkreettisten asioiden kohdalla. Siis kun tavoittelin erityisesti jotain aineellista.Se koskee kuitenkin kaikkea, myös ajatuksia.

Ihmeiden Oppikurssi opettaa meitä näkemään, että olipa meillä mitä tahansa niin vasta sen jälkeen se on meille todellista kun kykenemme jakaa sen edelleen. 

Näin on, koska niin kauan kun emme voi jakaa sitä, olemme rajoittaneet todellisuuttamme emmekä voi nähdä kaikkea mitä voisimme saavuttaa. Huomaamattamme yritämme vartioida omaa reviiriämme, niin fyysistä kuin ajattelun sisältämää kommunikointireviiriäkin ja olemme joutuneet itse luomaamme rajoitusten tilaan.

 

Mitä vähemmän rajoituksia sen rikkaampaa elämää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avoimuus, jakaminen, fyysinen maailma, mielen maailma, ajatukset, jakaminen