Mitä todellisuus on?

Mitä mielenrauhan tila on?

Tiistai 18.6.2019 klo 23.45 - R.J.

Miten voisimme harjoitella olemista tilassa, jossa ei tarvitse kantaa huolta, Siis olla olematta huolissaan tai vastuussa jostain. Olla mielenrauhan tilassa! Se voisi onnistua siten, että voisimme ajatella elämämme olevan vain tämä hetki. Hetki ilman eilistä ja ilman huomisen huolia!

Helmikuun lopulla kirjoitin rakkaudesta, joka on lumivalkoinen ("Rakkaus on lumivalkoinen"). Siinä se on – se on se hetki jolloin voin ja osaan olla täysin läsnä itselleni ja siten muille. Se on sitä, koska siinä ei ole odotuksia, ainoastaan oleminen. Se läsnäolo on samalla lahja jokaiselle, jonka siinä tilassa kohtaan. Samalla myös itselleni.

Voisinko ja voisitko kokeilla, miltä tuntuu nyt, loman kynnyksellä aamulla ajatella, että tänään on kaikki mahdollista. Mikään eilinen tai aikaisempi asia ei rajoita sitä mitä tänään voi tapahtua ja tänään voi toteutua! Voin kääntyä vasempaan tai oikeaan sen mukaan miltä tuntuu nyt! Kumpikin suunta on tavallaan oikea. Puuttuu vain jokin ulkoinen syy tehdä valinta! Uskallan olla ilman syytä!

Hyviä kesäpäiviä Sinulle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huoli ja huolettomuus, hetki, läsnäolo, oleminen, kokeilla vapautta,

Tarvitsemme vain rakkautta! (All we need is love!)

Tiistai 26.12.2017 klo 21.29 - Raimo Julkunen

Saimme kotiimme joululahjaksi huoneentaulun, jossa lukee "All we need is love!" Olen nyt sitä katsonut muutamana päivänä ja se tuntui todelta. Minä ja kaikki muut etsimme ja perustamme elämisemme siihen, että "saamme rakkautta". Näinhän ajattelemme.

Tänään luin sen ajatuksen taas! Se liittyi minuun ja kulki päivän mukanani ja lopulta se avautui uutena! - muuntunut ajatus kuuluu: All we have is love! 

Kaikki se mitä meillä todella on, on rakkautta! Kun sen oivallamme on meillä aina mukanamme se mihin voimme olemisemme rakentaa. Nähdessämme sen oikein on meillä koko ajan kaikki se mitä tarvitsemme! Muuta emme oikeastaan tarvitse koska sitä ei oikeasti ole edes olemassa - vain rakkaus on olemassa- muu mitä kuvittelemme näkevämme ja kokevamme on vain oman mielemme illuusiota.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tarve, välttämätön, omistaminen, oleminen, elämisen kokeminen

Ole vähemmän niin olet enemmän!

Lauantai 22.4.2017 - Raimo Julkunen

Ole vähemmän niin olet enemmän! Tämä ajatus sisältää sen että itsessäsi oleva Totuus saisi useammin ohjata sinun ( ja minun samalla tavoin) elämääsi. Kun tätä opettelemme tulemme vähitellen huomaamaan että se toimii. Minun ”pieni itseni” vain luulee että sen pitää ja on hyväksi tehdä kaikki ne temput mitä maailma on opettanut sille. Olemista ei tarvitse suorittaa. Olemme silloin parhaimmillamme myös muiden kannalta. Se on heidän saamansa lahja. ”Elämä kantaa” sanotaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oma elämä, vapaus, suorittaminen, oleminen, lahja