Mitä todellisuus on?

Onko mikään turhaa?

Tiistai 18.4.2017 klo 8.47 - Raimo Julkunen

Tunnetussa laulussa on sanoja turhuudesta: ...Turhuuden turhuus kaikki on, niin turhaa touhu......

Onko se totta ja mitä siinä oikein tarkoitetaan? Me helposti ajattelemme että olisi erityisen arvokasta määritellä esimerkiksi ostaminen turhaksi, - tavarat turhiksi,- kaikki touhuaminen turhaksi!

Onko se niin todella? Itse olen alkanut ajatella että ei, vaan että turhuuden ajatuksella on erityinen merkitys!

Mikään tässä maailmassa ei ole turhaa jos sen näemme oikein! Siitä seurauksena oleva oivaltaminen avaa näkökyvyn. Se avaa mahdollisuuden oivaltaa mitä todellisuus on ja mitä on luulo siitä.

Tavarat, niiden ostaminen ja kaikki touhuaminen antaa meille mahdollisuuden kommunikoida toisten kanssa. Sitä me arvostamme vaikka emme aina sitä huomaa! Se on avain saada aikaan hyvä mieli itselle ja muille.

P.S. Kirjoittaminenkaan ei tunnu nyt turhalta! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: turhuus, merkityksettömyys, merkitys, arvo

Juuri nyt on kaikki hyvin! Mikä on sen syy?

Perjantai 14.4.2017 klo 12.53 - Raimo Julkunen

Meidän kulttuurissamme on oltu hyvin totisia. Vain tekeminen ja toiminta on ollut jotain. Aika on ollut toinen kuin nyt. On ajateltu, että on ollut koko ajan puute jostain jota saa tekemällä. ”Aina on tarvittu puuseppää” väsäämään keinua pöytää tai muuta. Nykyisin pystymme jo aika ajoin irtautumaan vanhasta ajattelumallista, varsinkin nuorempi väki!

Me luulemme, että se mitä koemme, tapahtuu uskomamme syy-seuraussuhteen tuloksena! Me emme kuitenkaan tiedä mikä se tässä maailmassa on, me vain luulemme tietävämme. Jos seuraamme esimerkiksi talousnäkymiä, niin niissä on vain odotuksia, jotka useimmiten edustavat epävarmuutta. Epävarmuus on aina mukana. Niissä varotetaan usein inflaation peikosta tai jostain muusta. Kaikki näyttävät vaarallisilta. Jokainen ennuste on varustettu ”pelon lausekkeella”.

Niinpä meidän tekomme edustavat useimmiten toimenpiteitä tavoitteita välttää jotain. Jos onnistumme, käytämme sitä todisteena omasta erinomaisuudestamme tai että meillä on ollut hyvä tuuri. Jospa olisikin niin että meille vain tarjotaan mahdollisuutta valita ajatus, joka on luottamuksen tila ja siten mahdollistaa oivallus, että se lopputulos onkin annettu meille!  

Kaiken tällaisen jälkeen voimme todeta, että juuri tänään, taas, kaikki näyttää olevan ihan hyvin. Juuri tällä hetkellä!

Emmekö osaisi iloita siitä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tekemisestä olemiseen, luulo ja totuus, tehty ja saatu, pelko, luottamus

Mitä blogin kirjoittaminen merkitsee minulle?

Perjantai 7.4.2017 klo 20.56 - Raimo Julkunen

Nyt olen kirjoittanut parin kuukauden ajan ajatuksiani näkyviin! Mikä merkitys sillä on ollut? Olen kirjoittanut aikanaan moneen otteeseen päiväkirjaa ja se tapahtui "pöytälaatikkoon"! Nyt kirjoitan näkyviin. Se laittaa minut ajattelemaan sitä mitä kirjoitan siten että voinko kohdata lukijan ilman hämmennystä kun joku viittaa kirjoittamaani. Samalla siirrän mieleni pelkojen aitaa kauemmaksi ja ymmärrän että vain itse olen niiden asettaja. Opettelen antamaan pois niitä rajaavia ajatuksia, joita elämän aikana olen asetellut!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirjoittamisen merkitys, esteen poistaminen, mielen laajentaminen

Mitä "realistinen" ajattelu on tarjoavinaan?

Keskiviikko 29.3.2017 - Raimo Julkunen

Luotammeko liikaa siihen mitä "realismi" meille on tarjoavinaan? Luotamme suunnitelmiin ja erityisesti työelämässä tarkkailemme ympäristöämme pelonsekaisin ajatuksin mitä tulee tapahtumaan. Mitä jos luottaisimme että meille on tarjolla riittävästi hyvää ja se on ainoa ajatuksemme. Emme anna millekään pelon ajatukselle voimaa. Annamme itsellemme mahdollisuuden vapauteen ja iloon olla ilman jatkuvaa suorittamisen pakkoa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Odotus, toive, turvallisuus, suunnitelmien toteutumista, työtä,

Mitä "realistinen" ajattelu tarjoaa?

Sunnuntai 12.3.2017 - Raimo Julkunen

Mitä on olla ”realisti” tässä maailmassa? Mitä saavutamme olemalla realisteja?

Ajattelemme saavuttavamme jotain mikä on todennäköistä, joka ei sisällä epävarmuuksia eikä pettymyksiä. Itse asiassa emme halua kohdata sitä mitä ehkä voisi tapahtua. Se tuntuu pelottavalta. Varsinkin se pettymys ja olotila, jossa ei tunnu olevan ”varmuutta”, turvaa!

Mitäpä jos antaisimme itsemme olla vapaita realismista! Se saattaisi sisältää jotain sellaista mikä toisi meille iloa? Emmekö haluaisi sitä mahdollisuutta. Uskaltaisimmeko valita ”realistisen tavanomaisuuden” sijasta vapauden?

 

Ajattelepa mitä silloin voisi tapahtua?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: realismi, pelko, pettymys, ilo, mahdollisuus, tavanomaisuus, vapaus

Ajatus mielen vapaudesta

Perjantai 10.3.2017 klo 9.02 - Raimo Julkunen

Omassa mielessä ei pidä luoda odotuksia, joihin jäisimme vangiksi - ei omia eikä ottaa vastaan muiden odotuksia. Alkusyy tehdä asioita pitää olla vapaaehtoinen ja hyvän vapaan mielen mukainen.

 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: vapaus, odotukset, ajatuksen alku

Sinun elämäsi on sinua varten!

Sunnuntai 5.3.2017 klo 11.12 - Raimo Julkunen

  Sinun elämäsi on sinua varten! Se tarkoittaa että sinulla on siinä tehtävä, jota ei tarvitse/ei saa jättää muiden harteille. Tee siitä omasi! Tee se hyväksi itsellesi ja anna itsellesi mahdollisuus elää vapauden tilassa. Siten voit kokea iloa ja rauhaa!

  Voimme vaikuttaa elämäämme opettelemalla valitsemaan oikea tulkinta kohtaamistamme asioista. Voimme valita tulkinnan hyväksymisen ja anteeksiannon näkökulmasta tai pelon näkökulmasta. Niiden perusteella tulemme kokemaan oman maailmamme!

Haluaisitko oppia tämän?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oma elämä, valinnat, vapaus, tulkinta

Ajatus mielen voimasta

Keskiviikko 1.3.2017 klo 11.04 - Raimo Julkunen

Uskallammeko nähdä miten paljon mielellämme on voimaa?

Sillä voimalla voimme opetella valitsemaan mielenrauhan ja - vapauden tilan! Haluaisitko opetella valitsemaan?

Lue lisää »

1 kommentti .

« Uudemmat kirjoitukset