Mitä todellisuus on?

Ajatusleikki elämän olemuksesta

Maanantai 27.4.2020 klo 20:43 - R.J.

Ajatusleikki:

Ihmeiden Oppikurssi kertoo, että se kurssi on pakollinen “kurssi”, vapaaehtoista on vain se milloin suoritat sen. Ajatus on, että elämämme on kurssi.

                      Miten sen suorittaminen on yksinkertaisinta ja “helpointa”?

                      Vastaus tähän voisi olla seuraava: Helpointa se olisi kun vain katselisimme mitä kaikkea nousee mieleemme ja malttaisimme olla tekemättä asioista suuria ja tärkeitä. Mistään asiasta ei tulisi kynnyskysymyksiä mihinkään. Kaikki on sitä samaa: Vuorosanoja ja eleitä elämämme näytelmässä ja näytelmän lopussa kuulisimme aplodit!

 Mikä osa elämästämme on kurssia ja mikä sitä muuta, jolla ei ole merkitystä? Merkityksellistä on sillä osalla, jossa annamme itsellemme (ja maailmalle) anteeksi kaiken ja siten luovumme omista arvostuksistamme ja arvioinneista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: IOK, suoritus, yksinkertaisuus, helppo, arvostuksemme, kynnyskysymys

Hyvää Joulua!

Maanantai 24.12.2018 klo 11:55 - Raimo Julkunen

Hyvää Joulua ja Kiitos Teille kaikille lukijoille tästä vuodesta!

On ollut mielenkiintoista tuoda näkyviin ajatuksia elämästä, arkipäivästä, työstä ja kaikesta mitä olen ja olemme kohdanneet. Olen tämän vuoden aikana vaihtanut paikkakuntaa ja siten kohdannut itsessäni olevia arvolatauksia, joita olen voinut katsoa ja purkaa. 

Tänä aamuna, luettuani Renardin kirjaa, avautui taas uudestaan paljaaksi se mitä uulemme elämän olevan; menestyksen tavoittelua eri tavoin. Elämämme voisi olla "rauhallista touhua" ja menestys tulisi itsestään. Ei tarvita uhrautumista millään tavoin!

Rauhallista Joulua!

Raimo

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kiitos lukemisesta, arvolatauksia, uhrautumisesta,

Miksi haluamme nähdä ja lukea uutisia

Perjantai 9.3.2018 - R.J.

Alfa TV:n ohjelmassa Käännekohtia Taavi Vartia haastatteli toimittaja, kirjailija Juha Veli Jokista.

Siinä Jokinen kertoi toimittajan näkökulmaa työhönsä ammattina sekä henkilökohtaisena kokemuksena.

Ohjelmasta avautui minulle muutama ajatus!

Olemme kiinnostuneita uutisista koska haluamme tiedostamattamme peilata omaa elämäämme tätä kollektiivista elämäämme vasten. Peilata!

Olemme tiedostamattamme kiinnostuneita siitä mikä meidän elämämme tavoite eli totuus siitä on. Sehän on mielenrauhan saavuttaminen (kaiken hyväksyvä rakkaus) ja käytetään ilmausta ”totuus”. Katselemalla ympärillemme työstämme omaa maailmaamme!

Niin kauan kun annamme asioille merkityksiä (itse valittuja) teemme omasta maailmastamme sitä mitä koemme totena.

Kun alamme oivaltaa että tapahtumien arvo tulee omasta arvolatauksestamme alamme vapautua meitä rasittavista asioista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Käännekohtia, Alfa TV, arvolataus, peilata, vapautua

Arvostetaanko asiakkuutta?

Tiistai 7.11.2017 - Raimo Julkunen

Arvostetaanko asiakkuutta?

Asiakkaan kokema voisi olla pääomaa, joka tuloutuisi kuten muukin pääoma.

Mitä me asiakkaat koemme ollessamme tekemisissä myyjien kanssa? Koemme että heillä on niin kiire, että he eivät ehdi palvella! Korkeintaan he ehtivät osoittaa, että missä on automaatti, joka markkeeraa palvelua!  Ikävä tuntea olevansa kuin häirikkönä ostoksilla. Mikä on meidän arvomme asiakkaana? Arvostammeko itseämme riittävästi? Arvostetaanko asiakkuutta riittävästi?

Sähköisen asioinnin on annettu ohjata asioita niin, että ostajan tulisi olla tottunut asiantuntija myyjän sähköiseen järjestelmään, jotta voisi olla varma kaikista ostotapahtumaan kuuluvista asioista. Annetaan ymmärtää, että järjestelmät ovat hienoja, toimivia ym. mutta yllättävän haavoittuvia ne aika ajoin ovat.  Kaupan käynnistä jää turhan usein epävarma olo, menikö kaikki oikein? Jää jäljelle vähän ikävä olo!

Miksi näin käy? Ei myyjä sitä tietenkään tahallaan tee, mutta kaikki se terminologia, jota käytetään, on niin laajaa, että ei ostaja voi millään olla tietoinen kaikista vivahteista mitä niihin kuuluu. Miten siihen saisi selvyyttä? Ainakin itse olen ollut ymmälläni yrittäessäni kirjoittamalla (chatissa) tehdä kysymyksiä ja lukea niihin tulleita vastauksia.

Ostajana on tullut vaikutelma, että on yrityksiä, jotka ovat rakentaneet muurin asiakkaan ja oman toimintansa väliin, niin tiiviin että asiakasta ei tarvitse kohdata. Tästä esimerkkinä voisi mainita mm. useimmat pankit ja jopa viestintäyritykset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: asiakaskokemus, terminologia, asiakkuuden arvo

Onko mikään turhaa?

Tiistai 18.4.2017 klo 8:47 - Raimo Julkunen

Tunnetussa laulussa on sanoja turhuudesta: ...Turhuuden turhuus kaikki on, niin turhaa touhu......

Onko se totta ja mitä siinä oikein tarkoitetaan? Me helposti ajattelemme että olisi erityisen arvokasta määritellä esimerkiksi ostaminen turhaksi, - tavarat turhiksi,- kaikki touhuaminen turhaksi!

Onko se niin todella? Itse olen alkanut ajatella että ei, vaan että turhuuden ajatuksella on erityinen merkitys!

Mikään tässä maailmassa ei ole turhaa jos sen näemme oikein! Siitä seurauksena oleva oivaltaminen avaa näkökyvyn. Se avaa mahdollisuuden oivaltaa mitä todellisuus on ja mitä on luulo siitä.

Tavarat, niiden ostaminen ja kaikki touhuaminen antaa meille mahdollisuuden kommunikoida toisten kanssa. Sitä me arvostamme vaikka emme aina sitä huomaa! Se on avain saada aikaan hyvä mieli itselle ja muille.

P.S. Kirjoittaminenkaan ei tunnu nyt turhalta! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: turhuus, merkityksettömyys, merkitys, arvo